Google Home Mini

Цена: 129.00
Производители Google
Код на продукта google-mini

Google Home Mini е най-малката смарт колонка от серията на Google home.

Какво мога да правя с Google Home Mini?

С това устройство можете да управлявате гласово почти всички умни устройства във Вашият дом, за пример можем да Ви дадем: да включвате/изключвате/сменяте цвета на Вашите смарт крушки, да сменяте каналите на телевизора, да управлявате климатици, ключалки и т.н. и т.н. Възможностите са изключително много!

Освен управлението на смарт устройства бихте могли да използвате смарт асистена за напомняния, аларми, да слушате музика ( необходим Ви е акаунт в Google Play Music, който е платен или безплатен в Spotify ), да задавате въпроси ( кой е даден човек, кога е умрял, кой е даден филм, кой е написал дадена песен, кога е станало някое събитие ), да играете игри ( в момента има 3-4 ), да Ви съобщава любопитни факти, да проверявате трафик, времето и т.н.

Тук можете да намерите кратък списък на нещата, които можете да питате : https://support.google.com/assistant/answer/7172842 Имайте на предивд, че буквално всеки ден се добавят нови функционалности.


Google Home Mini на Български?

За съжаление за момента ( средата на 2019-та ) не се поддържа Български език, но това най-вероятно ще се случи по някое време. В момента можете да разговаря с Google Home над 19 езика (Китайски, Датски, Холандски, Английски, Френски, Немски, Хинди, Индонезийски, Италиански, Японски, Корейски, Норвежки, Полски, Португалски, Руски, Испански, Тайландски, Турски и Виетнамски) ( повече информация ).


Съвместими продукти - от основното меню горе в дясно бихте могли да филтрирате за всяка една категория, продуктите, които са съвместими с Google Home. За разлика от Alexa, при Google няма нищо подобно на "Works with Alexa" и понякога е необходимо допълнително проучване дали даден продукт е съвместим. Към първата половина на 2017, Google Home работи с над 2500 продукта, така, че вероятността устройството, което сте си харесали да е съвместимо.


Гласове с които да Ви отговаря - имайте предвид, че има разлика между британски английски и американски английски, съответно и избора на гласове е различен. В момента са около 9, като се очаква и те да нараснат.


Кратки пътища ( shortcuts ) - това е една изключително полезна функционалност, чрез която можете да зададете команда и съответно google асистента да изпълни нещо съвмес различно. Примерно, когато кажете I'm home, google асистента да включи всички лампти, да пусне телевизора, климатика и т.н. Кратките пътища се настройват от приложението -> More Settings -> Shortcuts. Изисква се малко време докато се обнови информация ( 1-3 минути )


Важно - когато си инсталирате Google Home приложението е важно да промените езика на телефона си на английски, за да имате достъп до всички функции. Когато е на Български има доста ограничения.MallBg Logo
Полезни връзки
Официална страница https://store.google.com/us/product/google_home_mini?hl=bg
Android App https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.chromecast.app
iOS App https://itunes.apple.com/us/app/google-home/id680819774
Свързаност
Wi-Fi 802.11b/g/n/ac (2.4 GHz/5 Ghz) Wi-Fi
Характеристики - Смарт Асистенти
Захранване 5 V, 1.8 A
Размери
Височина 42 мм
Широчина 98 мм
Тегло 173 гр